© Rootsville.eu

The Old N° 5's (US)
tiltle: Moment To Lose
music: Southern Rock - Blues
release date: 2021
label: independent
info artist: The Old N° 5's
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2021


"The Old No. 5s" uit Kansas City hebben hun derde plaat uitgebracht, "Moment to Lose". De klanken van de plaat reizen tussen rauwe blues en psychedelische klanken, maar de band lijkt altijd de weg terug naar huis te vinden naar die pure, tijdloze rock and roll sound. "The Old No. 5's" zijn Brock Alexander (zang, gitaar, toetsen), Olie Bowden (bas, gitaar, zang) en Adam Watson (percussie, zang) - die alle drie songwriting-credits op het album hebben. Luister ook naar de hulp van verschillende lokale huurlingen op het album. Taylor Smith en Howard Mahan werden ingehuurd voor wat gitaarwerk en TJ Erhardt kietelde wat ivoor. Opgenomen in Weights and Measures Soundlab, dit is een door en door Kansas City project.

De plaat begint met een langzame, mooie bluesinstrumentaal genaamd "We're Here" die je aandacht trekt en de toon zet voor de plaat. Watson vult de ruimte tussen het eerste en tweede nummer en Alexander trekt ons met zijn gitaar uit de mix. "Same Old You" is een rocklied met de toepasselijke naam van een band die solide, keiharde deuntjes blijft leveren. Het basspel van Bowden schittert echt in "Two by Two", tussen eilandachtige gitaargeluiden en dynamische percussie. Ook in de eerste helft van de nummers komt er een die eenvoudigweg "Rock and Roll" heet. Wanneer de orgelklanken binnenkomen met de percussie, kan het moeilijk zijn om uit te zoeken of je naar de Allman Brothers Band luistert of in de kerk bent. Dat is normaal, leun erin.

Tussen de klaaglijke klanken van Alexanders stem en de stilte tussen de noten levert dit nummer enkele van de beste geluiden op de plaat. Het project eindigt met een ander uitgeklede track getiteld "What Does That Prove", van de tekst waar de titel van het album vandaan kwam. Soms laat goede muziek je met meer vragen achter dan waarmee je begon, en dat is niet anders.

tracks:

1. We’re Here (2:03) (Alexander)
2. Same Old You (3:43) (Alexander)
3. Two by Two (3:00) (Alexander, Watson, Bowden)
4. Rock and Roll (3:47) (Alexander, Watson, Bowden)
5. Stubey Time (5:41) (Alexander, Watson, Bowden)
6. Went Out Walking (3:30) (Alexander, Watson, Bowden)
7. New Light (1:31) (Alexander)
8. Purdy (4:47) (Alexander, Watson, Bowden)
9. Old and New (4:49) (Alexander)
10.Living Your Dream (4:16) (Alexander, Watson, Bowden)
11.What Does That Prove (2:12) (Alexander)

musicians:

Brock Alexander: Vocals, Guitar, Keyboards
Olie Bowden: Bass Guitar, Vocals
Adam Watson: Percussion, Vocals
Taylor Smith: Guitars
Howard Mahan: Guitars
TJ Erhardt: Keyboard